Zapachy w całej placówce
Taką Bajkę zastał nasz gość specjalny Pani Beatka z Warszawy; z Fundacji Kulczyk, w ramach wizyty realizacji projektu „Żółty talerz”.
Caritas Diecezji Radomskiej kolejny raz wzięła udział w realizacji projektu „Żółty talerz” mającego na celu dożywianie dzieci młodzieży przebywających w placówkach opiekuńczo – edukacyjnych. Aż 5 placówek stara się codziennie smacznie , ale przede wszystkim ZDROWO dożywiać swych podopiecznych.

Można?

Można. Przygotować np. deser z naprawdę zdrowych produktów,
który nie dość, że pięknie wygląda to jeszcze jak smakuje (fiu, fiu, fiu). Zaangażowani wszyscy: I Pani Kierownik Paulina, Panie Joasia i Ewa no i oczywiście dzieciaki, przejęci. Jedni blendują, drudzy dekorują; praca RWE. Nic dziwnego, po tak smacznym obiadku. Ryż – bardzo zdrowy z dodatkami warzyw, pulpeciki z indyka w sosie koperkowy i suróweczka. Wszystko pycha. Ślinka cieknie.
I przyjemna rozmowa, Pani Beatka podpytuje dzieciaki nie tylko o posiłki, ale też o to co lubią lub nie lubią robić w Bajce. Pogadanka na sofach i pufach z IKEI, też dzięki FK. Stanowi też klimacik miłego spotkania.
Do tego sporo drobnego sprzętu gospodarstwa domowego i przepiękna lodóweczka.
Po odnowieniu wnętrz i z nowymi meblami; naprawdę jest to miejsce przyjazne dzieciom. Przytulne, po prostu chce się być. Pani Beatce trudno było się rozstać z naszymi milusińskimi.
Bardzo fajnie, było. Zapraszamy! Nasze drzwi i serca otwarte.