Ważny Jubileusz – 25 lat kapłaństwa Ks. Grzegorza.
Na zaproszenie Księży Dyrektorów Caritas Diecezji Radomskiej; Ks. Roberta Kowalskiego i Ks. Damiana Drabikowskiego, Ks. Kan. Grzegorz Wójcik modlił się wraz z Pracownikami CDR na Mszy Św. dziękczynnej za 25 lat swojego kapłaństwa. Ks. Grzegorz w latach 2004-2015 był v-ce Dyrektorem, a następnie Dyrektorem CDR. To prawie połowa jego stanu kapłańskiego. Wiele lat pracy na rzecz dzieł CDR. To wiele trudnych, ale i bardzo miłych chwil, które miały na celu pomagać, służyć. Pomagać poprzez różne formy wsparcia, powoływanie nowych placówek, akcji. Służyć ubogim, potrzebującym, niezaradnym życiowo. Wielu obecnych pracowników to byli współpracownicy ks. Grzegorza i dlatego bardzo chętnie włączyli się w modlitwę za Ks. Grzegorza. Ks. Robert poprosił Księdza – Jubilata ; Grzegorza o modlitwę w intencji naszej Caritas, Pracowników, Wolontariuszy oraz Podopiecznych. Ks. Grzegorz Wójcik obecnie jest Dziekanem Dekanatu Jedlińskiego i służy w parafii Św. Apostołów Piotra i Andrzeja w Jedlińsku, gdzie realizuje dzieła miłosierdzia z Parafialnym Zespołem Caritas, włączając się w akcje Caritas.
Jeszcze raz dziękujemy za obecność i życzymy zdrowia oraz wielu łask Bożych.