444378 DSC 8674 7Caritas Diecezji Radomskiej przy współpracy Parlamentu Młodzieży Miasta Radomia organizuje akcję ?Tornister pełen uśmiechów”.
Z każdym rokiem przybywa rodzin, sales których nie stać na wyprawki szkolne dla swoich dzieci. Dzięki tej akcji wolontariuszom jak i ludziom dobrej woli będziemy mogli przygotować wyprawki szkolne dla najbardziej potrzebujących rodzin.
Zbiórki artykułów szkolnych przeprowadzone zostaną w dniach 21-30.08.2014 Sklepach Biedronka Real, Leclerc, Selgros w Radomiu, Starachowicach, Końskich jak również w innych miejscowościach naszej Diecezji.

Do akcji włączyły się również Straż Pożarna i pracownicy ZUS, firma Durr i Kombud. W akcji uczestniczą również Parafialne Zespoły Caritas, które otrzymały od nas plecaki. Parafia przekazuje plecaki wiernym, którzy po wypełnieniu zwracają do parafii. Takie tornistry pełne uśmiechów przekazane zostaną dzieciom w danej parafii.
W dniu dzisiejszym w Caritas Diecezji Radomskiej prowadzone są zapisy na wyprawki szkolne. Wyprawki szkolne wydawane będą 28.08.2014 w godzinach od 9-12.Każda rodzina, która ma troje lub więcej dzieci oprócz wyprawek szkolnych otrzymuje również plecak szkolny.