Dnia 10.09.2017r. wzięliśmy udział w X Jubileuszowym Festynie Integracyjnym „Pokonaj bariery niepełnosprawności” KOLOROWO- BO LUDOWO w Zwoleniu organizowanym przez Zarząd Stowarzyszenia na Rzecz Pomocy Rodzinie i Poszkodowanym w Wypadkach Komunikacyjnych.

Uczestnicy wzięli udział zarówno w zawodach sportowych jak i prezentacjach artystycznych. Nasi reprezentanci startowali w takich konkurencjach jak rzut piłką lekarską, bieg na 60 m, rzut do kosza czy drużynowe przeciąganie liny. Lokaty na podium zajęli Małgorzata Kwiecień- 2 miejsce w biegu przez tor przeszkód oraz Jarosław Gwóźdź- 1 miejsce w turnieju warcabowym.

Nasi podopieczni wzięli także udział w spontanicznych występach wokalnych, za które otrzymali upominki. W przeglądzie twórczości ludowej zaprezentowała się Ewa Kosel.

W czasie trwania imprezy nie zabrakło również pysznego poczęstunku dla uczestników. Każdy miał również możliwość skorzystania z warsztatów rękodzieła oraz zakupu prac wykonanych przez osoby niepełnosprawne z innych placówek. Wszyscy wróciliśmy do domów w doskonałych humorach.