IMG 05931 czerwca w Mniszku odbył się festyn rodzinny, treat którego współorganizatorem był Parafialny Zespól Caritas. Hasło, które przyświecało tej imprezie brzmiało: Tornister Pełen Uśmiechu. W tym dniu Caritas rozpoczął akcję, która ma na celu wyposażenie plecaków dla najbiedniejszych dzieci z parafii w kolejnym roku szkolnym.

Prócz zbiórek artykułów szkolnych i datków do puszek zostały przygotowane dla dzieci i ich rodziców niezapomniane atrakcje. Gry i konkursy z nagrodami, trampolina do skoków czy „kącik zabaw” to tylko nieliczne z nich. Po wysiłku można było posilić się pyszną grochówką(ks. Dominika).
Najważniejszym punktem była licytacja kubków z logo Caritas i podpisami Wójta Gminy Wolanów, Dyrekcji Szkoły i księży pracujących w miejscowej parafii, a także obrazów namalowanych przez uczestników Warsztatów Terapii Zajęciowej.
Słoneczna pogoda pomagała w tym, aby ten dzień zaliczał się do udanych. Wszystkim z całego serca dziękujemy.