DSCF8095Już po raz piąty podopieczni pedagogów ulicznych wzięli udział w biegach ulicznych z okazji Kazików. Do tegorocznych startów w różnych kategoriach wiekowych na określonym dystansie zgłosiło się kilku podopiecznych z ul. Marii Gajl. Cieszymy się, że z roku na rok grupa naszych podopiecznych, którzy startują w biegach ulicznych wzrasta.

Doceniamy każdego, kto odważy się wystartować w tych zawodach ulicznych. Niektórzy z naszych podopiecznych już kilka razy brali udział w podobnych biegach m.in. na Borkach, czy w Starym Ogrodzie. Jak sami mówią bieganie to dobry sposób na poprawę kondycji i zdrowia, ale również „ucieczka” od nudy i stania w klatce lub pod blokiem. Na dzielnicy przy ul. Marii Gajl jest mnóstwo terenu gdzie można pobiegać, problem tylko z motywacją u dzieci jak i dorosłych. Dlatego pedagodzy uliczni wyszli naprzeciw potrzebom podopiecznych. W tym roku pragniemy zorganizować kilka biegów ulicznych na dzielnicy. Odbędą się już w maju, następnie w lipcu i we wrześniu. Na pomysł zorganizowania biegów wpadli sami podopieczni. To super inicjatywa, którą będziemy wspierać i wspólnie organizować. Zachęcamy więc do aktywnego spędzania czasu wolnego, na świeżym powietrzu.

DSCF8101

Mariusz Mędra